Θεραπευτικές Συνεδρίες δια ζώσης και online
Ατομική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία δια ζώσης
Ένας άνθρωπος μπορεί να στραφεί σε έναν Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπευτή για πολλούς λόγους. Η ανάγκη για στήριξη σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η υποστήριξη σε επαγγελματικές και προσωπικές αλλαγές, σημαντικά ψυχοπιεστικά γεγονότα όπως απώλειες και ασθένειες, η επιθυμία για αυτεπίγνωση και διερεύνηση σημαντικών για το υποκείμενο ζητημάτων ή διαπροσωπικών σχέσεων, κακή διάθεση, έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, άγχος, έμμονες σκέψεις, φοβίες και ζητήματα που σχετίζονται με το σώμα και τη σεξουαλικότητα είναι κάποιοι από αυτούς τους λόγους.
Η Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στοχεύει μέσα από την εγκαθίδρυση και την εσωτερίκευση της θεραπευτικής σχέσης με έναν θεραπευτή με ενσυναίσθηση και γνησιότητα να οδηγήσει τον θεραπευόμενο στο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, ώστε να δρα υπέρ αυτού. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τη θεραπεία, ο θεραπευόμενος μπορεί να αναγνωρίσει τις επιθυμίες του και τα συναισθήματά του, να εξερευνήσει νέες προοπτικές και επιλογές, να απελευθερωθεί από την περίσσεια ένταση, να αναλάβει τις ευθύνες της ζωής του και να εκφράζεται πιο αυθόρμητα. Μπορεί λοιπόν, να εφοδιαστεί με μία καλύτερη γνώση του ψυχισμού του και της εξωτερικής πραγματικότητας.
Ατομική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία μέσω Skype
Η Ψυχοθεραπεία μέσω skype ενδείκνυται για ανθρώπους που μένουν σε απομακρυσμένες ή απομονωμένες περιοχές της χώρας ή μένουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να ξεκινήσουν μία θεραπευτική εργασία στη μητρική τους γλώσσα ή έχουν κάποια δυσκολία στη μετακίνηση.
Η έναρξη και η δέσμευση σε μία διεργασία ψυχοθεραπείας online έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη και να οδηγήσει σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής του θεραπευομένου.
Η προσέγγισή μου - Ψυχαναλυτική Προσέγγιση
Η Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία βασίζεται στις αρχές και στην θεωρία της Ψυχανάλυσης. Με βάση την τελευταία, παράγοντες για τους οποίους δεν έχουμε επίγνωση, όπως ασυνείδητες φαντασιώσεις και κίνητρα επιδρούν στη σκέψη, στο συναίσθημα και στη συμπεριφορά μας και καθοδηγούν τις επιλογές μας. Μία από τις τεχνικές της ψυχανάλυσης είναι ο ελεύθερος συνειρμός, δηλαδή η αυθόρμητη και όσο γίνεται χωρίς λογοκρισία αναφορά όσων περνούν από τον νου του θεραπευομένου. Η θεραπεία που βασίζεται στις αρχές της ψυχανάλυσης δίνει έμφαση στο θεραπευτικό ζεύγος και στην ερμηνεία όσων διαμείβονται ανάμεσα στον θεραπευτή και στον θεραπευόμενο.
Επιπρόσθετα, η ψυχαναλυτική θεωρία υποστηρίζει την ύπαρξη αμυντικής ψυχικής λειτουργίας του ατόμου, δηλαδή ότι οι άνθρωποι πολλές φορές λειτουργούν και αντιδρούν με παραμορφωμένους τρόπους τους οποίους έχουν αναπτύξει και υιοθετήσει καθώς αυτοί οι τρόποι ήταν τα καλύτερα δυνατά μέσα που είχαν για να εξοπλιστούν, να επιβιώσουν και να βρουν ισορροπία μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής τους. Αυτοί οι αμυντικοί μηχανισμοί γίνονται υλικό επεξεργασίας μέσα στη θεραπεία με στόχο την χαλάρωση της απολυτότητας και αυστηρότητάς τους, ώστε η ψυχική λειτουργία του ατόμου να χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη αυθεντικότητα.
Στόχος της ψυχαναλυτικής θεραπείας είναι να φέρει το άτομο πιο κοντά στον εαυτό του και και στην γνήσια και όσο γίνεται λιγότερο παραμορφωμένη και περισσότερο αυθόρμητη ψυχική λειτουργία του, δηλαδή το υποκείμενο να αναγνωρίσει τις επιθυμίες του, να συμφιλιωθεί με το σώμα του, να αναγνωρίσει τα όριά του, να αντέχει την ψυχική πίεση και τα συγκρουσιακά κομμάτια του ψυχισμού του, να διαμορφώσει ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις και να γίνει δημιουργικό ον.
Η Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στοχεύει στο σώμα και στις σκέψεις/ιδέες, αλλά προπάντων είναι μία θεραπεία μέσω του συναισθήματος!